2024 LGS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU.

2024 yılı merkezi sınav başvuru bilgilerine aşağıdaki açıklamalardan ulaşabilirsiniz.

14.03.2024 74

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZİ SINAV BAŞVURUSU(LGS)

Başvuru Tarihleri: 18-29 Mart

Sınav Tarihi         : 02 Haziran 2024

Sınav Belgeleri Yayınlanma Tarihi : 24 Mayıs 2024

Kimler Katılabilir?

8. Sınıf öğrencisi olan her öğrenci  bu sınava katılabilir.

Sınava nasıl başvurabilirim?

Sınava katılmak isteyen öğrencimizin velisinin okula bizzat gelerek e okul üzerinden sınava başvurması gerekmektedir. Ayrıca başvurudan sonra başvuru evrakının bir nüshası veliye imzalatılarak teslim edilecektir.

Sınav yeri belgemi nasıl alabilirim?

24 Mayıs tarihinde okul müdürlüğümüz tarafından öğrencilerimize imzalanıp mühürlenerek teslim edilecektir.

Öğrenci sınava girecekleri binaya en geç ne zaman girmeli?

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat

09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında neler bulundurabilirler?

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında, T.C. kimlik kartı, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

SINAV NASIL UYGULANCAKTIR?

a. Merkezî Sınav; 02 Haziran 2024 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

b. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak olup sorular çoktan seçmelidir.

BİRİNCİ OTURUM SÖZEL ALAN

Alt Testler