KURUCUMUZ

15.12.2012 1022

MEHMET REFİK ALTAŞ
1919-2007

1919 yılında Yahşihan ilçesi Kılıçlar Kasabası´nda doğdu. İlkokulu Kılıçlarda tamamladı. ilkokulu tamaladıktan sonra çiftçiliğe başladı. 1963 yılında Ankara´ya gidip iş hayatına atıldı. 1973 yılında Ankara´daki işini çocuklarına devredip Kılıçlar kasabasında mozaik ocağı işletmeye başladı.
     1992 yılında Kılıçlar kasabasına yatılı ilköğretim okulu yaptırdı. Kırıkkale Mehmet Işıtan Eğitim ve Uygulama Okulu ek binasını yaptırdı. 2001 yılında Kırıkkale merkez Bağlarbaşı mahallesinde 24 derslikli Nuran Refik Altaş İlköğretim Okulunu yaptırıp 2002-2003 eğitim öğretim yılında hizmete açılmasını sağladı. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

NURAN ALTAŞ
1932-

1932 yılında Ordu ili Perşembe ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu Ordu ilinde tamamladı. 1968 ile 1973 yılları arasında Gimada görev yaptı. 1973 yılında Mehmet Refik Altaş ile hayatını birleştirdi.
     Kırıkkale´de bir çok sosyal aktivitenin içinde görev aldı. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde kendi adına oda yaptırıp halkımıza hizmet verilmesini sağladı.
     2001 yılında eşiyle birlikte hareket ederek Bağlarbaşı mahallesi Nuran Refik Altaş İlköğretim Okulunun yapılmasına katkı sağladı.
     Okulumuza hala katkıda bulunmaktadır. Katkılarından dolayı;
     SONSUZ TEŞEKKÜRLER

HER OKUL ISSIZ ÇÖLLERDE VAHA,